Wegens  vakantiesluiting zijn we van week 30 tot en met week 32 gesloten
VacturesContact

CNC freeswerk

Onze 3- & 5-assige CNC-Freesmachine produceert snel, precies en in een zeer breed vormbereik

In Zeeland staan meerdere drie-assige freesmachines. De 5-assige versie is uniek!

Bij Goetheer & Huissoon Interieurbouw staat er één: Deze 3- én 5-assige CNC-Freesmachine is bovendien uitgevoerd met extra softwarematige modules om sneller, efficiënter en prijstechnisch interessant te kunnen produceren.

Onze freesmachine is zo ver gemodificeerd dat u er geen 2e zult vinden in Zeeland

Zo bieden wij toegevoegde waarde bij:

  • Serieproductie bij projectinrichting ook gelabeld en gereed voor montage
  • Grootschalige productie van bepaalde elementen meubelbouw, bouw en fabricage
  • Kleinschalige productie van unieke vormen en elementen
  • Productie van bijzondere elementen hollingen, bollingen en gebogen lijnen
  • Productie van kunst en decoratieve objecten tbv woning- en projectinrichting
  • Hoge productiesnelheid fabrieksmatig produceren van elementen
  • Ook bij complexe vormen en/of verbindingen hoog bereik in complexiteit              

‘Wat is frezen?’
Bij het frezen wordt materiaal verwijderd van een bepaalde grondstof (in dit geval hout) in een basisvorm (van balken, planken tot en met plaatmateriaal. Van deze basisvorm wordt materiaal verwijderd totdat de gewenste (vooraf bepaalde) vorm bereikt is. Frezen kun je dus zien als uiterst precies ‘beeldhouwen’. Frezen wordt dan ook gedaan met beitels in allerlei vormen en maten. Moderne freesmachines zijn in staat om vele vormen snel, efficiënt en uiterst precies te produceren.

3-assig en 5-assig CNC frezen: wat is het verschil?

CNC-frezen is een bewerkingsmethode voor het exact en op maat modelleren van houten producten (stuks of serie). Die op vele verschillende manieren uitgevoerd kunnen worden. Zo bestaat er ‘5-assig’ en ‘3-assig‘ frezen. Tussen beide freesmethodes zit verschil, waarbij 5-assig frezen meer mogelijkheden biedt.

Wanneer frezen met drie assen

Bij 3-assig frezen beweegt de frees over de x- (links-rechts), de y- (voor-achter) en z-as (boven-beneden).

Het product wordt van bovenaf bewerkt. Wanneer een product aan meerdere zijdes bewerkt moet worden, dient de machine opnieuw ingesteld te worden.

Wanneer frezen met vijf assen

Bij 5-assig frezen kan de kop van de frees gekanteld worden. Dit heeft diverse voordelen: Het product kan zo ook aan andere zijvlakken bewerkt worden. Bovendien kan de frees-kop roteren. Hierdoor wordt het mogelijk om bolle of holle vormen te frezen. Het komt vaak voor dat een object aan meerdere zijdes bewerkt moet worden. Bij een 5-assige freesmachine kan dat direct gedaan worden, zonder tijdverlies mbt instel- en productiewerk.

De 3- en 5-assige CNC-Freesmachine van Goetheer & Huissoon

Voor ons als bouw- én vooral interieurbouwbedrijf biedt onze CNC-freesmachine talloze voordelen. Bovendien is deze machine toegerust met de nieuwste software die de toepassingsmogelijkheden nog verder uitbreiden. De CNC-specialisten van Goetheer & Huissoon zijn de vak-timmermannen van de toekomst.

Serieproductie en projectinrichting

Zo kunnen wij ook grote serieproducties goed, snel en professioneel verwerken. Op basis van uw (CAT)specs wordt de het project ingelezen en wordt alles vooraf helemaal ingeregeld en ingesteld. Hierna draait de freesmachine de productie exact naar wens en alle losse onderdelen worden gelabeld met etiketten. Dit is ideaal voor montage op locatie. In feite leveren wij bouwpakketten aan die alleen nog gemonteerd hoeven te worden. Er zijn dan ook meerdere bouw- en productiebedrijven die ons weten te vinden voor het laten verzorgen van hun freeswerk. Goetheer & Huissoon wordt niet voor niets de frees-specialist van Zeeland genoemd.

chevron-left
chevron-right

Productie, assemblage en montage

Onlangs vergeleek een klant onze manier van werken met die van Ikea en dat beschouwen we als een compliment. ‘De bouwpakketten die jullie leveren en hoe het vervolgens snel en logisch gemonteerd kan worden, werkt bijna hetzelfde’. Het is inderdaad zo dat wij halffabricaten leveren die alleen nog gemonteerd hoeven te worden. De assemblage van de geproduceerde onderdelen en het labelen ervan verzorgen we hier intern en ook bij het monteren kunnen we desgewenst ondersteuning bieden.

Stuksproducties en kleine(re) series

Ook voor stuksproducties en kleinere series van allerhande producten kunnen klanten bij ons terecht. Zo wordt onze CNC-machine vaak ingezet voor het frezen van elementen voor klassiek restauratiewerk. Dit soort werk is bij uitstek geschikt voor onze 5-assige freesmachine. Maar ook kleinere series meubelwerk, objecten of decoratiewerk komen met regelmaat voor. U vraagt, onze 5-assige CNC-machine draait!

Grote formaten ook mogelijk (4600 mm x 2800 mm x 250 mm)

Standaarformaten voor freesmachines lopen veelal tot een lengte van 2.5 tot 3 meter. Onze CNC-machine kan formaten met een lengte van 4600 mm, een breedte van 2800 mm en hoogte van 250 mm. Grotere formaten zijn in overleg ook te be- en verwerken. Last but not least is onze CNC-machine voorzien van extra sterke zuigpompen die ook de grote formaten klemvast zetten voor precisiewerk van de bovenste plank!

Zaagwerk van rechte lijnen in elke gewenste gradatie

Onze freesmachine is ook uiterst geschikt voor snel en uiterst precies zaagwerk in elke gewenste gradatie en schuinte: zolang de lijn maar recht is.

Werken vanuit een format

Voor het verzorgen van freeswerk dienen wij te beschikken over de juiste CAD-tekeningen. Alle benodigde specificaties dienen verwerkt te worden in een door ons aangeleverd format. Dit format kan eenvoudig gevuld worden met de gegevens die voor ons van belang zijn om het werk professioneel, correct en conform planning uit te voeren.

Teken- en voorbereidingsservice

Bent u niet in de gelegenheid om de tekeningen of het te produceren product in het het juiste format aan te leveren dan kunnen onze tekenaars u daarbij helpen.

Iets te frezen?

Goetheer & Huissoon staat paraat!

Ga naar het contactformulier
Bel: 0113-33 30 40

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram